Menu
Competitie
NAC Junior Street League
Bonus/Malus Puntensysteem

De NAC Street League is méér dan alleen voetbal! Naast winnen van wedstrijden kunnen de teams punten verdienen via het Bonus/Malussysteem. In dit systeem staan normen, waarden en respect centraal. Zelfs als een team minder voetbalkwaliteiten heeft, kan het dus de NAC Street League winnen!

Bonus/Maluspunten tijdens wedstrijden:

Tijdens wedstrijden van de NAC Street League worden teams beoordeeld op sportiviteit en respect. Deze punten worden toebedeeld door de wedstrijdbegeleider. Een team kan maximaal 7 bonuspunten verdienen, minpunten worden ontvangen door sportief gedrag, ruzie, discriminerende uitlatingen, gele of rode kaarten. Aan het aantal minpunten zit geen maximum. De behaalde punten worden na de wedstrijd toegelicht door de wedstrijdbegeleider en scheidsrechter. 

Beoordelingscriteria Omschrijving criteria Per team      
Aanwezigheid Min. 6 spelers zijn 15 min voor aanvang wedstrijd aanwezig 1 0    
Kleding Alle spelers dragen het NAC Street League tenue (shirt, broek en sokken) 1 0    
Respect in-en rondom veld Spelers waarderen elkaars acties, aanwijzingen en coachen positief 1 0    
Respect voor wedstrijdbegeleiding Spelers respecteren beslissingen scheidsrechter en wedstrijdbegeleider 1 0    
Support Min. 12 supporters bezoeken de wedstrijd 1 0    
Aankleding Het team heeft een spandoek of banner opgehangen 1 0    
Teambegeleider De teambegeleider is aanwezig 1 0    
Ruzie Ruzie op het veld of discriminerende uitlatingen -8 -4 0  
Gele kaart Een speler ontvangt een gele kaart (elke kaart betekend minpunten) -6 -4 -2  0
Rode kaart Een speler ontvangt een rode kaart (elke kaart betekend minpunten) -8 -4 0  

Bonuspunten door buurtbijdragen:

Een buurtbijdrage is een klusje in de wijk. Voor een buurtbijdrage ontvangt een team bonuspunten. Afhankelijk van de energie en tijd die in de buurtbijdrage gestoken is, kunnen er maximaal 10 bonuspunten verdiend worden. Voorbeelden van buurtbijdragen zijn:

  • Een middag helpen in het verzorgingsverhuis;
  • Het opruimen van afval op en rond het trapveld;
  • Booschappen doen voor oudere buurtbewoners die het zelf niet meer kunnen. 
  • Helpen in het buurthuis in je wijk, etc.

Een buurtbijdrage organiseer je altijd met het hele team. Elk team kan in de eerste seizoenshelft een buurtbijdrage uitvoeren. Op de website van de NAC Street League staat een overzicht van buurtbijdragen waar je met jouw team aan kunt deelnemen. Mocht je als team zelf een leuk idee hebben, neem dan contact op met Teamplay@NAC. In de tweede seizoenshelft staat één grote buurtbijdrage met alle teams op het programmatijdens NLDoet op vrijdag 17 maart. 

Meer informatie over de buurtbijdragen en de te behalen punten vind je hier.

Bonuspunten door organisatie van een sportevent:

In de tweede seizoenshelft kunnen teams een sportevent in het eigen stadion organiseren om extra bonuspunten te verdienen. Onder meer afhankelijk van de opzet van het toernooi en het aantal deelnemers kan een team hiermee maximaal 10 bonuspunten verdienen. 

Bonuspunten door aanwezigheid bij activiteiten:

Naast de wedstrijden, worden tijdens de NAC Street League ook andere activiteiten georganiseerd zoals de RB Media Kick-off, een workshop en de finaledag. Bij deze activiteiten kunnen ook bonuspunten worden verdiend. Hierbij geld dat aanwezigheid en positief gedrag wordt beloond! Onderstaand vind je het aantal verdiende punten bij aanwezigheid. Spelers worden als 'aanwezig' geteld als ze van het begin tot eind van de activiteit aanwezig zijn geweest. 

Aantal spelers Punten
Hele team aanwezig 8 punten
1 of 2 spelers afwezig 6 punten
3 spelers afwezig 4 punten
4 of meer spelers afwezig 0 punten 

Aanwezigheid van een lid van de technische staf levert 2 extra bonuspunten op. Wanneer één of meerdere spelers van een team zich tijdens extra activiteiten niet volgens de algemeen geldende waarden en normen gedragen, worden er 2 punten in mindering gebracht op bovenstaande punten.