Menu
Nieuws

Vierde week alweer van het alternatieve programma

Alternatief programma week 4

De vierde week van het alternatieve programma van de NAC Street League nadert alweer zijn einde. De een na laatste week was dit alweer en het was er weer een om niet te vergeten. Veel energie weer in de gymzalen en op de velden. Zoals jullie van ons gewend zijn was er ook deze week weer een maatschappelijk deel in de training. Deze week was dat ‘Levend Stratego’! Met deze te gekke oefening werd de kennis van de NAC Street League spelregels op de proef gesteld. ‘’Hoe vaak mag er gewisseld worden tijdens een wedstrijd?’’ En ‘’Hoeveel NOAD-bonuspunten kunnen er behaald worden per wedstrijd?‘’ En nog veel meer vragen moesten de deelnemers beantwoorden. Bij een goed antwoord ging je door naar een volgende vraag. Wie het eerst alle vragen goed had won de NAC Vlag in het midden van het spel. Wat wisten jullie veel en wat waren jullie fanatiek. Heel goed gedaan iedereen!

Ook deze week gaan we weer langs bij een paar scholen die het meest creatief zijn geweest in het vrije deel van de training. Vergeten jullie ook niet om verslagen te blijven inleveren? Denk aan die felbegeerde NOAD Bonuspunten!

Graaf Engelbrecht kreeg wel een hele speciale NAC Street League middag. Op het schoolplein werd de NAC Street League Pannakooi opgeblazen. Een grote opblaasbare arena waar, jullie raden het al, zoveel mogelijk panna’s gemaakt moeten worden. Iedere leerling van Graaf Engelbrecht kon meedoen en een klasgenootje uitdagen. Onder leiding van Siem, Michiel en Lars werd er goed opgelet of er panna’s werden gemaakt en ze vertelden dat ze veel talenten voorbij hebben zien komen.

De jongens en meiden van De Parel kregen van Inge een onvergetelijke clinic. Eerst de warming up natuurlijk, om de spieren warm te maken voor het zwaardere werk. Daarna kwam er een draai oefening. Hierbij was het de bedoeling om zo snel mogelijk de juiste kant op te draaien. En dat lukte de leerlingen aardig. Toen was het Cola Fanta Sprite Spel aan de beurt. En ook levend Statego beviel goed bij de leerlingen. Ze hebben de NAC Vlag gewonnen en waren daar ontzettend blij mee, dat snappen wij wel! Er werd afgesloten met een rondootje en partijtje.

Olympia was als vanouds weer een van de meest fanatieke scholen deze week. Grote Broer en Grote Zus hebben van de NAC Street League middag weer een feestje gemaakt. Ot van NAC Maatschappelijk kwam met een oefening waarbij snelheid en focus nodig was. Het getal dat Ot riep stond gelijk aan het aantal spelers van iedere team die mochten gaan spelen. Het was dus goed opletten geblazen of jij degene was die mee mocht doen. Mooi samenspel en mooie doelpunten weer op het Cruyff Court Kesteren. Hou dat vast deze laatste weken.

Tessenderlandt kreeg onder leiding van Inge en Ot een te gekke clinic. Na de warming up werd het ‘Ratten en Raven Spel’ gespeeld. Hoorde je in het verhaal van Ot het woord ‘’Ratten’’? Dan moest je als een speer naar de linkerkant rennen om te voorkomen dat je werd getikt door een Raaf. Andersom was dat dus als je het woord ‘’Raven’’ hoorde. Scherpte en snelheid waren dus nodig voor deze oefening!Ook werd er op een wel heel speciale manier boter kaas en eieren gespeeld. In estafette vorm moesten de teams steeds een lintje in de juiste hoepel leggen om drie-op-een-rij te vormen. Overleggen met je team dus! Anders heb je niets meer aan alleen hard rennen. Tactiek en teamspirit stonden bij deze oefening centraal

Leuk om te zien dat er weer is genoten deze ronde, we naderen bijna het einde van het alternatieve programma. Volgende week zijn we er weer met nieuwe clinics, dus weer erbij! Blijf gezond en vergeet niet: Nooit Opgeven, Altijd Doorzetten!

Sportieve groet,

NAC Maatschappelijk

terug naar vorige pagina
Vierde week alweer van het alternatieve programma