Menu
Nieuws

Over de streep en meer.

Week 3 van het alternatief programma!

Het is alweer de derde week van het alternatieve programma en het enthousiasme stijgt iedere week. De trainingen zijn uitdagend, vernieuwend en leerzaam. Deze week stond over de streep op het programma in het maatschappelijke gedeelte van de training. Dat ging als volgt; Was het antwoord nee op de vraag, dan sprintte je naar de rechterkant van de zaal. Was het antwoord ja op de vraag dan sprintte je naar de linkerkant. Na iedere stelling was er een korte evaluatie over de gekozen antwoorden. Leerzaam, omdat klasgenoten anders kunnen kijken naar dingen dan jij. Bijvoorbeeld op het gebied van respect, gezond eten of de risico’s van social media. Zoals je van ons gewend bent gaan we weer een rondje doen langs de scholen die een leuke creatieve invulling hebben gegeven aan hun middag.

Bij De Parel begonnen ze met een warming up, door middel van een draaioefening moesten de deelnemers vliegensvlug een kant kiezen. Het kwam dus aan op scherpte en snelheid. Een rondootje volgde daarna, om even lekker het balgevoel te krijgen. Het verplichte onderdeel ‘over de streep’ werd hierna gedaan. Grappig om te zien dat er veel verschillende antwoorden waren. Geen een antwoord is hierbij natuurlijk goed of fout. Echter heeft dit onderdeel tot mooie inzichten geleid. Samen met Myrthe en Lars werd er natuurlijk ook een eind partijtje gespeeld. Inge van NAC Maatschappelijk deed ook gezellig mee!

De jongens en meiden van Tessenderlandt kregen onder leiding van Inge, Noa en Ot een supertoffe NAC Street League clinic. Niet alleen werd het ‘over de streep gedeelte’ goed ontvangen, ook waren de leerlingen laaiend enthousiast over het bankenvoetbal en de draaioefeningen.

Ook Olympia kreeg onder begeleiding van Grote Broer Grote Zus en NAC Maatschappelijk een vette middag! Op het Cruyff Court staan altijd er altijd veel fanatiekelingen al te voetballen voordat we officieel beginnen. De energie is dus top bij deze school! Ook de begeleiders doen graag actief mee met de training. We maken er tenslotte samen een mooie middag van. Daarom maken de leerlingen van Olympia soms ook zelf de training. Hoe gaaf is dat! Zo leert de begeleiding veel van de kinderen en leren de kinderen weer van hen.

Nooit opgeven, altijd doorzetten!

Sportieve groet,

NAC Maatschappelijk

terug naar vorige pagina
Over de streep en meer.