Menu
Nieuws

Start alternatief programma!

Afgelopen week is het alternatieve NAC Street League programma op verschillende basis- en middelbare scholen van start gegaan. Want kwamen de scholen bij het reguliere programma nog bij elkaar op bezoek voor een wedstrijd, nu wordt er voor iedere school een wekelijkse ‘Steet League training’ georganiseerd. NAC Maatschappelijk, Fontys en De Rooi Pannen geven op locatie een aangepaste NAC Street League training/workshop. Zo kunnen scholen individueel trainen op voetbalkwaliteiten en kunnen ze werken aan hun communicatie en samenwerking.

In de eerste week deden er tien basisscholen en vijf middelbare scholen mee aan het nieuwe programma. NAC Maatschappelijk heeft goodiebags gebracht naar alle deelnemende scholen. In deze goodiebags zaten alle benodigde spullen voor de trainingen. Een middag bestaat uit een warming up, het maatschappelijke onderdeel en een vrije invulling.

In het maatschappelijke onderdeel van de training komen leuke spelvormen aan bod die altijd belangrijke kerngedachten bevatten. In deze eerste week stond het ‘Siamese tweeling’ spel op het programma. Met de lintjes uit de goodiebags werden de leerlingen aan elkaar vastgebonden, waarnaar ze in duo’s moesten proberen om de bal te veroveren. Het doel van deze oefening is samenwerken en dat wou nog niet altijd helemaal goed gaan.

Na een tijdje kregen de leerlingen het onder de knie en je zag bij iedere school dat er goed gecommuniceerd werd tussen de duo’s. Petje af voor de inzet bij het maatschappelijke gedeelte!

Bij het laatste gedeelte van de middag, de vrije invulling, hebben we hele creatieve spelvormen gezien. De jongens en meisjes van Het Kasteel gingen met de bal aan de voet dribbelen en naar de overkant schieten. Controle over de bal krijgen, daar ging het bij Het Kasteel om. Er is vooral heel veel gelachen en zoals Het Kasteel zelf aangaf: ‘’We hebben genoten.’’

Basisschool De Parel pakte het helemaal anders aan. Zij deden een wedstrijdvorm waarbij er eerst vijf keer overgespeeld moest worden voordat ze punten verdienden. Dit zogeheten ‘Vijfbal’ was goed voor het samenspel en het vrijlopen. Gelukkig deden de leerlingen van De Parel actief mee en zijn er dus veel punten gescoord!

Ook Olympia wist een leuke invulling te geven aan hun training. Daar deden ze een heuse ‘Afvalrace’. In tweetallen moest je zo snel mogelijk scoren, want het tweetal dat het laatst scoort verliest! De leerlingen gaven aan dat ze veel geleerd hadden. Over samenwerken en leuke trucjes die ze kunnen toepassen in de wedstrijden.

bij de mannen van Het Stedelijk Gymnasium was er een kleine fanatieke club die meedeed aan het programma. In het vrije gedeelte kwam een 2 tegen 2 vorm aanbod. Een leuke intensieve spelvorm waarbij er wederom in duo’s werd gewerkt. Al met al een zeer geslaagde pilot bij het Stedelijk Gymnasium.

De Dames van Graaf Engelbrecht gingen een teambuilding training doen. ‘’Hierdoor gaan de meiden nog hechter samen gaan werken en ze elkaar in het veld zullen helpen.’’ Aldus Lars, begeleidend Fontys student voor de Graaf Engelbrecht Ladies. Ook namen ze de regels nog even kort door zodat ze geen punten laten liggen.

De heren van De ISK hebben aan voetbalkwaliteit geen gebrek, dat bleek maar weer bij deze NAC Street League training. Onder leiding van Barry gaat het team werken aan vrijlopen en het teamgevoel. Met leuke oefeningen werden de vaardigheden van de jongens op de proef gesteld. Dat beloofd nog veel moois komende tijd!

De ISK LADIES vormen een gezellig maar ook sterk team. Mendy trainde afgelopen donderdag op voetballen in de korte ruimtes en balgevoel. Aannemen, doorpassen en scoren was de basis van de oefening in het vrije gedeelte. ‘’Motivatie ontbreekt bij geen van de meiden’’ zegt Mendy, ‘’Ze hebben er altijd veel zin in en vinden het leuk om iedere donderdag te knallen!’’

 

 

 

 

 

 

terug naar vorige pagina
Start alternatief programma!