Menu
Nieuws

Weekverslag eerste speelronde

Beste voetballers, coaches, trainers en supporters,

Wij moeten jullie (helaas) mededelen dat de wedstrijden van de NAC Street League voorlopig niet door gaan en per direct zijn afgelast. De Corona maatregelen zijn wederom aangescherpt, wat onder andere betekent dat voetbalcompetities op amateurniveau per direct stil worden gelegd. Jullie hebben in de eerste speelronde in ieder geval laten zien dat jullie niet zomaar opgeven en dat gaan wij dus ook niet doen! Daarom zijn wij achter de schermen druk bezig om leuke en veilige alternatieven te vinden voor de afgelaste wedstrijden. Wat dat gaat zijn, maken we binnenkort bekend! Stilzitten is geen optie en onthoud: Nooit Opgeven Altijd Doorzetten!

Een start met een lach en een traan!

Inmiddels weten we dat de wedstrijden in de NAC Street League voorlopig zijn afgelast, maar dat betekent niet dat we vorige geen geweldige wedstrijden hebben gezien! De eerste speelronde van de NAC Street League zat vol hoogtepunten. Bedankt voor jullie enthousiasme en fanatisme! We nemen je mee in een rondje langs de velden. We hebben super veel goals, mooie acties en sportiviteit gezien bij jullie, goed bezig!

Dinsdag 6 oktober speelde de bassischolen in de NAC Junior Street League. Donderdag 8 oktober was het de beurt aan de middelbare scholen in de NAC (Ladies) Street League.

 NAC Junior Street League

Bij ONS SBO - Het Kasteel was de sfeer zo goed dat de einduitslag eigenlijk bijzaak was. Het Kasteel wist niet van het sterk spelende ONS SBO te winnen, maar het plezier en respect waarmee Het Kasteel wist te voetballen zorgde voor een prachtige pot die fantastisch was om te zien. ONS SBO bleef geweldig voetbal én sportief spelen tegen de tegenstander! Petje af voor de knappe overwinning. Op deze zonnige dinsdagmiddag werd de eindscore op het Ruusbroec Stadium 16-0. Tel daar de bonus/malus punten bij op en dan komt de eindstand op 22-7. Jordan van Het Kasteel is Player Of The Week geworden en heeft hiervoor een prijs verdiend.

Het Noorderlicht - Helder Camara was ook een prachtig affiche. Helder Camara wist door effectief samenspel en de juiste inzet te winnen van een uitstekend spelend Noorderlicht. Mira van Helder Camara speelde de sterren van de hemel en wist zich te onderscheiden door haar mooie doelpunten en samenspel. Doelpuntenmakers bij Het Noorderlicht waren Milan en Faris. De ruststand was 2-4 maar door een nóg betere tweede helft van Helder Camara, wisten de Teteringenaren de wedstrijd naar zich toe te trekken. De eindstand kwam hierdoor op 2 - 9. Met de bonus/malus punten hierbij opgetelt, komen we op een totaal van 9 punten voor Het Noorderlicht tegen 15 punten voor Helder Camara.

De Wisselaar – De Weerijs was een prachtig duel. Uitblinkers bij deze wedstrijd waren Amin voor De Wisselaar en Adam voor De Weerijs. Ze speelden allebei een uitstekende wedstrijd en zijn zelfs genomineerd voor Player Of The Match! Met 3 – 8 gingen de spelers de rust in. Een ijzersterk Weerijs wist de wedstrijd ook in de tweede helft te domineren. Eindstand op het Cruyff Court: 5 – 17 in het voordeel van De Weerijs. Eén ding is zeker, van deze twee teams gaan we in het vervolg nog heel veel moois te zien krijgen. Met de bonus/malus punten komen we op een eindscore van 12 – 24.

Tot slot De Tweespong – De Driezwing! Een boeiende partij die spannend bleef tot de laatste minuut. Met een 4-4 ruststand was de spanning ook in de tweede helft om te snijden. Ayman blonk uit bij De Tweesprong. Met prachtige acties en veel doelpunten was hij zeer waardevol voor team. Bij De Driezwing hadden we geen andere keus dan Dani tot Player Of The Match te kronen. Met zijn prachtige samenspel en goede positieve coaching was het een genot om naar hem te kijken. Beide teams waren zo aan elkaar gewaagd dat de eindscore op 10 – 10 kwam te staan. Een gelijkspel dus! Ondanks dat er geen winnaar uit de wedstrijd voortkwam, hebben we ontzettend genoten van allebei de teams. Het bonus/malus systeem tellen we weer op bij de einduitslag, zo komen we op een totaalscore van 17-13.

NAC Street League en NAC Ladies Street League

Stedelijk Gymnasium LADIES – De Rotonde LADIES

De meiden van De Rotonde wisten niet te winnen tegen het Ladies team van een solide spelend Stedelijk Gymnasium. Nanou van De Rotonde werd uitgeroepen tot Woman Of The Match, de scheidsrechter en wedstrijdbegeleiders vonden dat ze respectvol en sportief omging met de tegenstander en ook bleef ze, ondanks het slechte weer, zeer positief. De dames van Het Stedelijk Gymnasium speelde mooi aanvallend voetbal en gaven de volle 100 procent! De meest opvallende speelster was Evelien. Ze coachte iedereen op een positieve manier met in het speciaal de meiden die dat echt even nodig hadden. Ga zo door! De ruststand was 2-2, maar in de tweede helft wisten de meiden van het Stedelijk Gymnasium een nog betere tactiek te hanteren. Eindstand in de Beemd: 6-2 voor het Stedelijk Gymnasium. Sportiviteitspunten hierbij meegerekend: 10-5

Rotonde – Stedelijk Gymnasium

Bij de mannen waren de rollen compleet omgedraaid. Een fantastisch spelend Rotonde wist, door middel van mooie passeerbewegingen en goed combinatiespel, als winnaar uit de bus te komen. Man of the match was Miles van de Rotonde. Miles bleef zeer beleefd tegen de tegenstander en tegen de scheids, zo hoort het! Voor het Stedelijk Gymnasium was de Man Of The Match Stijn. Nog even en Stijn had de regen doen verdwijnen met zijn vrolijke en positieve uitstraling. Ga zo door Stijn en wie weet word jij wel een keer Player of the Week! Beide teams hebben geknokt tot het einde, maar De Rotonde trok aan het langste eind. Eindstand op deze regenachtige dag: 11-3 en met de NOAD Bonuspunten hierbij berekend: 14-9.

Tessenderlandt LADIES – Mencia de Mendoza LADIES

De dames van Tessenderlandt namen het op tegen de dames van Mencia de Mendoza. Een super toffe wedstrijd die uiteindelijk in winst resulteerde voor de ploeg van de Mencia de Mendoza LADIES. Een leuke en positieve sfeer zorgde voor een enerverende partij, waarbij ook nog eens mooi voetbal werd getoond van beide kanten. Woman of The Match bij Tessenderlandt was Tessa en Woman of The Match bij Mencia de Mendoza was Merel. Deze twee speelsters vielen op door hun sportiviteit en positieve coaching. Een spannende eerste helft resulteerde in een 1-2 ruststand. In de tweede helft waren de meiden van Mencia de Mendoza toch nét iets te sterk voor het team van Tessenderlandt. De eindstand werd 1-6 in het voordeel van Mencia de Mendoza. Wél scoorden beide teams het maximale aantal bonuspunten! Dat maakt dat de totaalscore 8-13 is geworden.

Mencia de Mendoza – Tessenderlandt

Bij de mannen verliep de eerste helft uitstekend. Een spannende eerste 25 minuten zorgde voor een ruststand van 7-6. In de tweede helft liepen de gemoederen hoog op. Onsportief gedrag richting de scheidsrechter resulteerde in het verwijderen van twee spelers uit het team van Tessenderlandt. Houd de hoofden omhoog, ook al gaat het af en toe niet zoals je wilt. Boos worden is nooit de oplossing! Verder toch een hoop lachende gezichten bij beide teams en dat terwijl het veld nat en spekglad was. Man Of The Match is Tim van het Mencia de Mendoza geworden. De eindstand bij deze wedstrijd is 22-10 geworden. Sportiviteitspunten erbij opgeteld: 27-10.

Christoffel LADIES – Markenhage LADIES

Bij de dames van het Christoffel LADIES team verliep de wedstrijd niet helemaal zoals ze gehoopt hadden. Een uitermate goed spelend Markenhage LADIES wist door mooi samenspel met een hoge score te winnen. Allebei de teams speelden sportief, Christoffel heeft zelfs alle bonuspunten gescoord! Evie van het Christoffel is ook nog eens Woman of The Week geworden, gaaf! Er komt een prijs aan voor jou. De Markenhage LADIES hebben de toon gezet voor komend seizoen, heel knap werk dames. De eindstand bij deze wedstrijd: 1-14. Totaalscore door middel van het bonus/malus systeem: 8-19.

Markenhage – Christoffel

De mannen van Het Christoffel bleven knokken tegen het sterke team van Markenhage. Een verandering in de tactiek in de tweede helft was helaas niet genoeg om Markenhage te evenaren. 12-4 bij rust was een domper voor het Christoffel, maar ze bleven hoe dan ook positief. Max was Man Of The Match bij Het Christoffel. Bij Markenhage was dat DJ. Goed werk heren! Gefeliciteerd met jullie nominatie voor speler van de week. De eindstand bij deze wedstrijd was 22-5. Bonus/Malus punten hierbij opgeteld wordt het een eindstand van 28-12.

Graaf Engelbrecht – Internationale Schakelklas

Een super spannende wedstrijd resulteerde in een eindscore van 18-5 in het voordeel van Graaf Engelbrecht. Zeer fanatiek, goede inzet en veel passen. Graaf Engelbrecht speelde tactisch voetbal en dat resulteerde uiteindelijk in deze mooie overwinning. Verder viel op dat de Internationale Schakelklas bleef doorgaan tot het laatste fluitsignaal. En ondanks de nederlaag, waren er toch voldane gezichten te zien bij het verliezende team. Beide teams scoren drie bonus/malus punten. Dat maakt de totaalscore 21-8.

 

terug naar vorige pagina
Weekverslag eerste speelronde