Menu
Nieuws

Winterstop in aantocht voor de straatvoetbalcompetitie van Breda!

Speelronde vijf is gespeeld in de NAC Junior Street League & NAC (Ladies) Street League en dat betekend weer veel goals en mooie wedstrijden, maar ook dat de winterstop om de hoek is. De basisscholen hebben deze week vijf wedstrijden gespeeld en de middelbare school 4 wedstrijden.

 

NAC Junior Street League poule A

De Griffioen – De Driezwing

Basisschool de Griffioen nam het op Playground Prinsenboschlaan op tegen basisschool de Driezwing. Beide partijen begonnen gefocust aan de eerste helft. Door een aantal goede goals stond de thuisploeg bij rust met 4-2 voor. In de tweede helft moest dus de Driezwing er alles aan gaan doen om deze achterstand om te buigen naar een overwinning. Helaas voor de uitploeg was dit niet gelukt en werd er verloren met 9-6. Beide teams behaalde de maximale NOAD punten waarvoor complimenten.

De Weerijs – De Horizon

Op dinsdagmiddag nam basischool de Weerijs het in eigen stadion op tegen basisschool de Horizon. De spelers van de Weerijs lieten gelijk blijken dat er niets te halen viel voor de uitploeg. De Horizon had het deze wedstrijd lastig en kwam nauwelijks aan scoren toe. Daarentegen liep alles soepel voor de Weerijs waardoor de thuisploeg de wedstrijd uiteindelijk won met 11 tegen 3.

Ons sbo – De Parel

Basisschool Ons sbo nam het in de vijfde speelronde van de NAC Junior Street League op tegen basisschool de Parel. Een mooie wedstrijd met volop sportiviteit. Door onder andere de sportiviteit behaalde beide partijen zeven van de zeven NOAD punten! In de eerste helft wist de thuisploeg Ons sbo een voorsprong van vier goals op te bouwen, die in de tweede helft werd vergroot naar vijf goals. 5-0 was tevens ook de einduitslag.

 

NAC Junior Street League poule B

De Liniedoorn – De Wisselaar

Op dinsdag 12 november kwam bassischool de Wisselaar op bezoek bij basisschool de Liniedoorn voor speelronde 5 van de NAC Junior Street League. Beide partijen hadden in de eerste helft veel kansen wat resulteerde in een 6-2 voorsprong voor de Liniedoorn. In de tweede helft liet de Liniedoorn duidelijk zien de beter partij te zijn en wonnen ze de wedstrijd met 12-2. Door deze overwinning én hun sportieve gedrag blijft de Liniedoorn lijstaanvoerder van poule B.

Het Noorderlicht – Helder Camara

In de vijfde speelronde van de NAC Junior Street League stonden het Noorderlicht en Helder Camara tegenover elkaar. De wedstrijd begon spectaculair met aan het einde van de eerste helft een stand van 5 tegen 5. In de tweede helft veranderde er niks aan het spelbeeld waardoor er grote kansen volgden. In tegenstelling tot de eerste helft veranderde niet elke kans in een goal maar werd er wel door beide partijen tweemaal gescoord wat resulteerde in een 7-7 gelijkspel.

 

 

NAC Street League

Graaf Engelbrecht – De Rotonde

Op donderdag 14 november om 16:00 werd er afgetrapt in de Graaf Engelbrecht Arena tussen middelbare school Graaf Engelbrecht en de Rotonde. Op papier een mooie wedstrijd met mogelijk veel sensatie. Toen de wedstrijd begon lieten de spitsen van de thuisploeg vanaf de eerste minuut gelijk merken graag de drie punten thuis te houden. Door een aantal prachtige acties en combinaties werd er een voorsprong van 12 tegen 3 opgebouwd. De voorsprong werd in de tweede helft verhoogd naar een 25-5 overwinning. Ondanks het verlies van de uitploeg bleven de jongens sportief waarvoor complimenten.

Christoffel – Internationale Schakelklas

In de NAC Street League namen de jongens van middelbare school Christoffel het op tegen de jongens van Internationale Schakelklas. Op basis van het NOAD puntensysteem hebben beide partijen uitstekende zaken gedaan met maar liefst 7 tegen 6 punten. In de eerste helft bouwde Christoffel door middel van een aantal mooie goals een voorsprong van 10 tegen 7 op. In de tweede helft kwamen de spitsen van de thuisploeg op dreef waardoor er gewonnen werd met 23 tegen 11.

 

NAC Ladies Street League

Rotonde – Graaf Engelbrecht

In de NAC Ladies Street League nam middelbare school Rotonde het op tegen middelbare school Graaf Engelbrecht. Na een grote overwinning van de uitploeg vorige speelronde stond vandaag een lastige tegenstander op het programma. Dit resulteerde wel in een 1-3 voorsprong voor Graaf Engelbrecht. In de tweede helft werd deze voorsprong uitgebreid naar een 2-9 overwinning. Gekeken naar het NOAD puntensysteem hebben beide teams geweldige zaken gedaan met de volle punten!

Internationale Schakelklas – Christoffel  

Op donderdagmiddag namen de meiden van middelbare school Internationale Schakelklas het op tegen de meiden van middelbare school Christoffel. Voor de thuisspelende meiden bleek het een onvergetelijke middag te worden, want er werd maar liefst met 12-3 gewonnen van Christoffel. Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden de meiden nog geen enkele wedstrijd gewonnen, maar daar is na 14 november verandering in gekomen. De meiden van Internationale Schakelklas waren zo blij dat de overwinning op een mooie manier met heel het team gevierd werd. Er werden knuffels uitgedeeld en er werd gesprongen en gestapeld voor de teamfoto achteraf.

 

terug naar vorige pagina
Winterstop in aantocht voor de straatvoetbalcompetitie van Breda!