Menu
Nieuws

WINTERSTOP OM DE HOEK VOOR NAC STREET LEAGUES

NOVEMBER 2018

De winterstop is zo goed als van start gegaan. Met nog één inhaalronde te gaan, wordt de eerste seizoenshelft volgende week afgesloten. Donderdag 22 november werd de laatste reguliere speelronde voor de lange rustperiode in de NAC (Ladies) Street league gespeeld. Niet getreurd, de NAC Street League blijft in de winterstop gewoon doorgaan. Zo worden er nog diverse workshops gegeven en komt er nog een leuke voedselbank actie op 11 december waar alle NAC Street League teams aan kunnen deelnemen!

NAC Street League Poule A

Mencia de Mendoza reisde af naar Tessenderlandt Lane om zich te meten met Tessenderlandt. Mencia de Mendoza begon sterk aan de wedstrijd en ging de rust in met een 2-8 voorsprong. De tweede helft wist Tessenderlandt nog wel drie fraaie doelpunten te maken, maar Mencia de Mendoza bleek toch te sterk en nam de drie punten mee naar huis met een 5-17 overwinning. Beide teams ontvingen vijf bonus malus punten.

In het Park D’OLV werd de strijd om de koploperspositie gespeeld tussen OLV Lyceum en Rotonde. De eerste tien minuten gingen beide teams gelijk op. Er werden redelijk wat doelpunten gemaakt aan beide kanten. Toch wist OLV Lyceum nog voor rust een flinke voorsprong uit te bouwen. De teams gingen de rust in met een stand van 9-3. OLV Lyceum domineerde de tweede helft en de Rotonde kwam niet meer tot scoren toe. OLV Lyceum pakte daarmee de winst met een ruime 18-3 overwinning. Daarnaast wist OLV Lyceum ook nog eens 9 bonus malus punten te bemachtigen voor het schrijven van een wedstrijdverslag.

NAC Street League Poule B

Markenhage mocht thuis aantreden in de derby tegen het Orion Lyceum. Beide teams moeten aan de bak voor het klassement, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Markenhage wist wat het moest doen, en maakte een vlammende start. Wat resulteerde in een 10-0 voorsprong bij rust. De tweede helft bood Orion Lyceum meer weerstand door nog een tweetal doelpunten te maken, maar dit weerhield Markenhage er niet van om nog eens tien doelpunten te maken. De drie punten bleven daarmee in het Markenello met een eindstand van 20-2. Orion Lyceum was wel erg sportief en respectvol tegenover de tegenstander en de scheidsrechter. Daarnaast hebben zij nog ook nog een wedstrijdverslag geschreven, waarvoor zij beloond zijn met drie bonus malus punten.

NAC Ladies Street League

De ladies van Mencia de Mendoza speelden in het Stadio Mencia Mendoza tegen de ladies van het OLV Lyceum. Mencia de Mendoza had vanaf het begin het overwicht en liet dit ook zien in het aantal doelpunten wat zij maakten. Toen de stand 8-1 werd, lieten de ladies van het OLV Lyceum zien dat ze niet zomaar opgeven. OLV Lyceum maakt nog een drietal doelpunten waarmee ze de stand terugbrachten op 8-4. Mencia de Mendoza scoorde ook nog tweemaal. Hiermee had Mencia de Mendoza de drie punten behouden met een stand van 10-4. OLV Lyceum heeft drie extra bonus malus punten ontvangen, voor het schrijven van een wedstrijdverslag.

In de Rotonde Dome werd de wedstrijd tussen de ladies van Rotonde en Tessenderlandt gespeeld. Het thuisvoordeel bleek goed te werken voor de Rotonde. Zij gingen de namelijk de rust in met een voorsprong van 9-3. De tweede helft wist de Rotonde het aantal doelpunten te verdubbelen. Ook Tessenderlandt zat in de tweede helft niet stil. Zij maakten een vijftal mooie doelpunten. Helaas voor Tessenderlandt was dit niet genoeg en pakte de Rotonde de winst met een ruime overwinning met een eindstand van 18-8. Beide teams wisten maar liefst 6 bonus malus punten te bemachtigen, wegens sportief gedrag.

terug naar vorige pagina
WINTERSTOP OM DE HOEK VOOR NAC STREET LEAGUES